Publicat în C'est la vie

Latte caramelo

A fi sau a nu fi… m-am întrebat serios în ultimele două luni.

La o lună de la dispariţia blogului s-a închis … un local la care ţineam foarte mult, cafeneaua The food maker. În fiecare dimineaţă, pe ploaie, vânt sau curcubeu (rarissim, desigur) îndată ce păşeam pragul, unul dintre băieţii amploaiaţi apăsa pe butonul latte înainte ca eu să pronunţ comanda.

Timp de un an. În fiecare dimineaţă. La 8.20 a.m. Un latte caramelo, amestecat de trei ori după acele de ceasornic, asortat cu un zâmbet. Nicio abatere.

Într-o dimineaţă înnourată de iunie am găsit localul pustiu. Luminile stinse. Nu mai era nici prag, nici latte, nici …zâmbet. Ce tristeţe!

-Cum au îndrăznit?

***

-Nu. Zău. Cum au îndrăznit? m-am întrebat în a doua dimineaţă. Şi în a treia… Şi în a patra…

Am căutat. Un latte caramelo în altă parte. Am găsit.  La Guapa. Nu mi-a plăcut.

Iar tânjeală!

Coincidenţă derutantă. Una care m-a făcut s-o interpretez ca pe un soi de răzbunare. De sus sau de pe pământ, nu mai are importanţă, dar sentimentul de indignare mi-era destinat mie. „Na, poftim, trăieşte-l, simte-l pe propria piele ce înseamnă să schimbi deprinderea unui om.”

Sfârşit de iulie. Dimineaţa. 8.20 a.m. Zăresc luminiţe roşii aprinse în cafeneaua părăsită… Alerg. Deschis!!! Păşesc pragul. Nimeni nu se grăbeşte să apese pe butonul latte

-Bună ziua! spun bucuroasă unei dudui necunoscute, în uniformă necunoscută. Părea iritată. Un latte caramelo, vă rog!

Alte mâini apăsau pe buton, alte mâini amestecau, alte mâini mă serveau…

Dar gustul a rămas acelaşi. Mă mulţumesc şi cu atât…

***

Luni, 29 august, la 8. 20 a. m. nişte mânuţe fine au apăsat pe butonul latte înainte ca eu să articulez comanda.

Uneori, fidelitatea nu-mi mai pare o chestie ingrată.

***

Bună dimineaţa! Doriţi un latte caramelo? Măcar o dată pe săptămână? Să zicem … în fiecare vineri! 🙂

P.S. Un alt motiv pentru care reîncep a scrie e unul ruşinos de banal. Uit limba română dacă nu scriu deloc. Credeam că fac excepţie. Nu fac.

P.P.S. Decizia favorabilă a fost luată şi datorită fragmentului de mai jos, peste care am dat absolut întâmplător (nu citesc genul de cărţi). Veţi găsi pe prima pagină a blogului două cărţi virtuale cu link: una despre blogging şi alta – o culegere de texte de pe soacramica.eu

„Célèbre et apprécie tout ce que tu crées ou as créé. En rejeter une partie, c’est rejeter une part de toi-même. Tout ce qui se présente maintenant comme une part de ta création, assume-le, réclame-le, bénis-le, sois-en reconnaissant… Ne cherche pas à le condamner, car le condamner c’est te condamner toi-même.

S’il y a un aspect de ta création que tu n’apprécies pas, bénis-le et change-le, tout simplement. Fais un nouveauu choix. Proclame une nouvelle réalité. Conçois une nouvelle idée. Prononce une nouvelle parole. Fais quelque chose de neuf. Fais-le d’une façon merveilleuse et le reste du monde te suivra.”

(Neale Donald Walsh, Conversations avec Dieu)

Autor:

destinul unui blog

37 de gânduri despre „Latte caramelo

  1. te pup si eu, Zina 🙂

    da, Ghiocele, in fiecare vineri, strict dupa grafic :))

    P.S. Eu is „norocul”, nu-mi pot schimba numele de user in „Lilia” 😛

    Apreciază

  2. Multumesc, am stiut ca ai sa reapari 🙂
    In fiecare vineri am sa astept un „latte” 😉

    sa fie ziua a 2 in luna cu noroc, 2.05, 2.09 🙂 ? Bine ai revenit 🙂

    Apreciază

  3. stii odata cu reapartia ta inteleg ca nimic nu e intimplator,,,cind team descoperit , exact cu o zi inainte in viata mea sa inceput o perioada sai zicem,,,exact ieri am pus capat acestei perioade,iar azi dimineata de descopar intr=o noua alura ,o noua -veche L.C……o zi frumoasa cu multa inspiratie….

    Apreciază

    1. Dirtymartini, eu tot ma bucur ca am revenit si v-am regasit 🙂 , dar cred ca si pauza mi-a fost cu folos, caci daca era sa continui sa scriu in starea de atunci (incepusem sa incurc prioritatile) apoi era sa cititi numai texte gen „toti is zapaciti, eu-s cea mai lucida si in genere…” :). Nu ca ma dezic de textele mele, dar mi-e mai draga sanatatea si buna dispozitie, decat adevarul (asa cum il vad eu, desigur).

      Apreciază

  4. Bine ai revenit!!! Ti s-a simtit lipsa… Spor la postari si cat mai multi cititori fideli!
    Cand scrisesei ca te „retragi” din blogging, nu stiu de ce aveam certitudinea ca mai faci un copil sau scrii o carte 😀

    P.S. Foarte frumos tapetul blogului cu caluti si bujori……

    Apreciază

  5. O! Astazi am redescoperit blogul tau! Imi pare rau ca sa tirziu, pentru ca nu stiam ca ai reinceput sa tii blog. Cat e de minunat! Ai un deosebit dar de a scrie.:) Te cucereste. Bine ai revenit!
    Adaug din nou noul tau blog la lista blogurilor pe care le citesc cu regularitate.
    Chiar in ultimul timp cautam asa un blog, o citeam pe Miruna, pe care tot de pe blogul tau am gasit-o…
    Ma bucur tare mult ca ai revenit.

    Apreciază

  6. Abia de curand am descoperit blogul tau si nu ma mai satur sa citesc. Astept sa postezi noi ganduri, trairi, experiente… Modul in care scri e minunat. Keep up!

    Apreciază

Lasă un comentariu