Publicat în C'est la vie, Lumi paralele

Carti pentru furnici

Degraba voi face poze prin tari care in 2050 n-o sa mai fie verzi si albastre: sudul Frantei, Spania, Italia, Grecia. Ele vor arde, din cauza temperaturilor ridicate, zic expertii, asa precum arde azi Siberia. Iar in Belgia temperaturile vor fi ca pe insula mamei soacre. Doar ca fara briza marii sub nas. 

-Bunica! vor exclama nepotii, cu mustata si barba carunta. Pozele tale sunt fake! La fel ca si cartile despre Grecia. Lumea pe care o descrii nu exista.  Ea a existat doar la tine in cap.

Da, da, vor raspunde ridurile mele. Am auzit insinuarile astea si de la altii, morti de multa vreme. De la oameni care toata viata au respirat colb de carte, au invatat din carti numai ca sa-i poata invata pe altii dupa cartile lor seci,  iar un asfintit de soare au vazut numai pe ecran alb-negru, din intamplare, la vecini, pentru ca ei nici TV-ul nu privesc, marea lor virtute.  Cum sa se opreasca si sa admire DOAR un asfintit de soare? Cum sa-si exprime incantarea fata de o floare? Nu cumva sa-i creada cineva sentimentali… Cum sa stea linistit in fata marii, fara sa se teama ca cineva va crede ca sta fara treaba? Cum sa-si permita sa se relaxeze?  Kак бы чего не вышло… Niste Belicovi. 

Cine le rasfoieste azi pozele? Cartile? Furnicile. Ca si pe ale mele. 

Eu macar am trait o viata… atat de bogata in care nu vor crede nici macar nepotii.

Regretul meu cel mare va fi ca n-am luptat destul pentru frumusetea care ar fi putut salva lumea. 

 

 

Autor:

destinul unui blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s