Publicat în Recomandare de carte

O carte pentru Crăciun

iarnaÎn serile umede și reci de toamnă mă încălzește un singur gând : degrabă ajungem în vacanța de iarnă ! Pentru mine ea înseamnă tihnă, pat cald și cărți. De fiecare dată, chiar în miezul forfotei sărbătorilor de Crăciun, când cei apropiați se găteau să plece în ospeție sau să primească oaspeți, pofta mea de evadare se acutiza și mai mult.

Eu aveam doar un singur dor : să fug de toți și să mă retrag măcar pentru câteva ore, cu o carte îndrăgită, într-un colțisor al meu, unde să nu mă deranjeze nimeni. Să mă cuibăresc într-un fotoliu tras lângă radiatorul cald de sub fereastră, să privesc îngândurată ninsoarea de afară și să citesc, citesc, citesc…

Starea asta de deconectare temporară era mereu atât de delicioasă, atât de magică, atât de odihnitoare. Autorii cărților îndrăgite îmi păreau niște zei, creatori de lumi. Deseori regretam că niciunul nu mai era în viață. Cât mi-aș fi dorit să fie contemporanii mei, să trăiască în același oraș cu mine, să mă duc la ei cu cartea îndrăgită, să iau un autograf și să respir aerul lor viu, a celor care crează universurile în care eu fug ca să mă mut temporar ; să le pot pune întrebări : cum scrieți ? ce simțiți când scrieți ? cum e să te simți creator de lumi ? Azi am ajuns să pot răspunde chiar eu la aceste întrebări.

De câțiva ani se înșurubase un vis în capul meu. Să dăruiesc același sentiment delicios de evadare în carte, pe care mi l-au dăruit, în atâtea vacanțe de iarnă, scriitorii mei îndrăgiți.

M-am apucat să scriu o poveste de iubire care se termină de Crăciun, când toți oamenii ar trebui să fie fericiți. Împreună.

Povestea e gata. Povestea are deja copertă și degrabă va fi tipărită. E vorba de romanul Regina nopții.

Mie nu-mi rămâne decât să vă doresc o vacanță de Crăciun delicioasă, pentru că, știu bine, pentru mulți dintre voi, o carte bună e cel mai frumos cadou de Crăciun. Un cadou-evadare pe care îl puteți oferi vouă sau prietenilor voștri. Eu voi veni în decembrie la Chișinău. Cu povestea mea de Crăciun.

Puteți deja citi primul INTERVIU în care vorbesc despre carte.

Autor:

destinul unui blog

12 gânduri despre „O carte pentru Crăciun

  1. Draga Lilia,sper ca te-ai gindit si la noi, cititorii tai expatriati si ne rezervi un stoc de carti, sa putem sa cumparam macar prin posta; tin pumnii pentru lansare,sa se petreaca bine !

    Apreciază

Lasă un comentariu