Publicat în Autopsia cuplului, Limba soacrei

Conversatie cu o femeie proasta

desteaptaCircula intens zilele trecute pe facebook un text « Conversatie cu o femeie inteligenta ». Desi e vechi de 3 ani, autorul caruia nu e cunoscut, a starnit un val proaspat de interes. Printre femei, desigur.

De ce m-am luat de el ?

Mai, eu demult nu ma mai bag sa discut texte « à la Mihaela Radulescu », scris pentru turme de oite sentimentale care se plimba desculta pe nourasi rozalbi, cu o cununa de fluturi si randunici in cap. Dumnezeu cu dansele ! Am alte prioritati in viata. Pe urma, nu eu sunt cea care va schimba lumea femeilor. O lume, care dupa umila mea parere, se duce de-a pluta.

Uneori totusi imi vine foarte greu sa inchid ochii la prostirea si manipularea femeilor de alte femei.

Eu nu vreau sa schimb pareri, visez doar uneori ca femeile sa inceapa sa gandeasca. Inainte de a pune like la toate cacaturile cu poze frumoase. Inclusiv la textul meu. Aveti grija ce texte raspanditi. Va tradati prostia si contribuiti la formarea mentalitatii viitoarei generatii de femei: ingamfate, puternice, independente si singure. Vedeti ca n-am spus inteligente?

Cand texte ca « Conversatie cu o femeie inteligenta »  impanzesc internetul (cu zeci de mii de like-uri) eu ma ingrozesc. Poate o sa va para exagerat ceea ce spun, dar nu vreau sa nuantez ceea ce mie imi pare o tragedie cu efect intarziat. Femeile moderne au o capacitate atomica de a se autodistruge. Au luat-o aiurea prin papusoi si se mandresc cu asta. Unele au ajuns sa culeaga roada (putreda), dar tot inca nu constientizeaza ca ele au contribuit la asta.

Mie nu-mi plac extremele. Pentru ca ambele sunt rupte de realitate. Eu insa am sa ma folosesc totusi de una ca sa va demonstrez cat de ridicol pari cand sari dintr-o barca in alta. Imi asum tupeul chiar din titlu, ca si autorul necunoscut.

Sa impartim textul pe fragmente ca sa va lamuresc pe indelete ce gandesc eu in timpul lecturii.

Intr-o scurta conversatie, un barbat intreaba o femeie:
– Ce tip de barbat cauti?

O femeie inteligenta nu raspunde la asa intrebari. Nu, stati sa spun altfel. O femeie inteligenta nu ajunge in situatia cand i se pun astfel de intrebari. Numai ideea ca da impresia ca ar cauta un barbat imi pare deja umilitoare. Asta e problema multor femei. Foarte multe transmit acest mesaj. Din prima privire.

O femeie inteligenta, dupa umila mea experienta de viata, e vanata de barbati inteligenti. Sau se lasa vanata. Cele care cauta si declara cu voce treaba asta sunt niste gasculite prostute. Nu le duce capul nici macar sa-si ascunda intentia. Cauza din care se pomenesc in fata unor intrebari tampite. Deci daca un barbat iti pune intrebarea asta, sa stii ca ai o strategie de comportament gresita. Gandeste-te la asta serios. E o alarma. O femeie disperata in cautarea unui barbat, chiar daca poarta ochelari ca in poza si diamante la urechiuse, e o priveliste jalnica.


Ea ramase un moment tacuta, il privi in ochi si ii zise:
– Vrei sa stii intr-adevar?
El raspuse:
-Da!
Atunci ea incepu sa zica:
– Fiind femeie sunt in pozitia de a-i cere barbatului ceea ce eu nu pot face pentru mine. Platesc facturile, ma ocup de casa, merg la supermarket, fac cumparaturi si totul fara ajutorul unui barbat…

Nu esti femeie inteligenta, esti o sclava moderna. O iapa care singurica s-a inhamat la jug. Sin-gu-ri-ca. Si se mandreste ca e o iapa rezistenta. Asta fiind doar preludiul. Stai ca inca nu are copii, soacra, nanasi…


Imi pun intrebarea: Ce poti tu sa aduci in viata mea?

Barbatul ramase privind. Gandea cu siguranta ca este vorba de bani.
Ea, stiind ce gandeste el, spuse:
– Nu ma refer la bani. Am nevoie de mai mult. Am nevoie de un om care sa lupte pentru perfectiune in toate aspectele vietii. El isi incrucisa bratele, se aseza in fotoliu si privind-o ii ceru sa explice mai in detaliu.

Ea zise:
– Caut pe cineva care sa lupte pentru perfectiune mentala, pentru ca am nevoie de cineva cu care sa conversez si care sa ma stimuleze din punct de vedere intelectual. Eu nu am nevoie de cineva simplu din punct de vedere mental.

Intr-adevar, ai nevoie de ceva foarte simplu. De logica elementara. Incearca sa intelegi si sa simti mai intai lucruri simple, numai pe urma sa incepi a jongla cu notiuni abstracte pe care nu le intelegi. Ce inseamna perfectiune mentala ? Te exprimi abstract, extrem de generalizat,  semn clar ca nu stii ce vrei. In afara de cercei cu diamant.

Zici ca ai nevoie sa conversezi si sa fii stimulata dpdv intelectual. Vai de mine ! Ma sperii !  Chiar pana la varsta ta inca n-ai avut ocazia sa intalnesti barbati inteligenti ? Nici unul ? E semn rau. Nu poate o femeie inteligenta sa se creada ca atare daca nu a atras /provocat / sedus cu inteligenta ei niciun barbat destept. Sau poate toti barbatii sunt prosti ? Asa e mai simplu. Daca ai intalnit doar barbati prosti pana azi, ar trebui sa-ti revizuiesti convingerea ca esti mai inteligenta ca ei. Fii realista.


Am nevoie de cineva suficient de sensibil ca sa inteleaga prin ce trec eu ca femeie, dar suficient de puternic ca sa ma incurajeze si sa nu ma lase sa cad.

E comportamentul firesc si natural al unui barbat care iubeste. Indiferent de inteligenta lui. Daca nu e asa cu tine…inseamna ca e barbatul alteia. Tu inca nici macar respect nu ai putut sa-i inspiri.

Caut pe cineva pe care sa il respect ca sa pot sa fiu “ascultatoare”.

Cauta ! Intre timp nu uita sa respecti si sa fii « ascultatoare » fara conditii si cu orice om. Iti maresti sansele sa descoperi oameni (nu numai barbati) valorosi.


Nu pot sa fiu asa cu cineva care nu poate sa isi rezolve singur problemele. Eu caut un barbat care se poate ajuta pe sine insusi pentru a ne ajuta reciproc.

Cauti barbat fara probleme? Orice om (viu) are probleme de rezolvat. Mici, mari, toata ziua. Important e sa observi cum le gestioneaza. Asta spune mult despre un barbat. Nu exista om fara probleme ! Viata e inepuizabila in materie de imprevizibil. Fii realista !


Caut un barbat care sa inteleaga ca sexul are importanta lui intr-un cuplu dar ca nu determina existenta cuplului care se vrea cu adevarat fericit.

Un barbat poate trai fara sex, dar e mai fericit daca il are in cuplu. Cu cat e mai fericit cuplul, cu atat pofta se sex e mai mare. « Cu adevarat fericit » fara sex va fi dupa 70 de ani.


Si o femeie adevarata nu va accepta niciodata langa ea un barbat care este extraordinar … dar numai o ora! Pentru simplul motiv ca ziua are 24 de ore !

Extraordinar toate cele 24 de ore ?! Fa-ti o cruce mare ! Ai trait vreodata in cuplu cu un om viu ? Cred ca nu. Tradezi o mare carenta la capitolul « relatie femeie-barbat ». Te asteapta mari dezamagiri la capitolul acesta. Si pe toate femeile care au dat like la apropourile tale. E un lucru care ma infioara. Pentru ca sunt multe. Mii. Orase intregi.

Oamenii sunt necrutatori. Cu sine si cu ceilalti. Ei cauta oameni perfecti si perfectiune in lucruri pe care nu le inteleg, nu le simt.

Cand termina, se uita la el si il vedea foarte derutat si intrebator.
El ii zise:
– Ceri mult.

Uite primul barbat inteligent din viata ta. Nu-l speria !

Ea raspunse:
– Valorez mult!

Ei bravo ! O sclava care isi prinde singurica pretul pe pieptul bombat. Ca la targ. Culmea e ca nu poseda nicio strategie inteligenta de marketing. Asa si ramane : ingamfata, « valoroasa » si neintrebata. O reactie de adolescenta isterica in plina restructurare hormonala. Una de vreo 14 ani (nu mai mult) care a fost invitata prima data la un suc de portocale si isi arata mendrele.

***

 Asta e modelul de femeie inteligenta moderna. Da ?

Total lipsita de simtul realitatii.

Va dati seama cate femei se regasesc in acest model ?

E un curent care ma inspaimanta. E reteta ideala cum sa ramai puternica si singura. Pentru ca nu poti construi o relatie sanatoasa cu asa o atitudine. Atitudine imatura. De extrema. Patologica.

Nu inteleg de ce femeile vad doar 2 optiuni : sau se subapreciaza, sau se supraapreciaza.

Chiar e atat de greu, femeie inteligenta ce esti,  sa gasesti un echilibru intre aceste doua extreme?

Lamuriti-ma si pe mine cum atatea mii de femei inteligente sunt atat de proaste ?

Autor:

destinul unui blog

51 de gânduri despre „Conversatie cu o femeie proasta

  1. ai pus punctul pe i. 🙂 foarte buna analiza. e una sa vezi cum dau mii de like-uri pe facebook si e alta sa asculti pe viu cum se plange o „femeie inteligenta”, ca nu cunoaste pe nimeni si ce print vrea. slava domnului ca acum nu tre sa mai ascult asa discursuri.

    Apreciază

  2. Doamne, Lilia, cita dreptate ai! Femeile practic singure se comdamna la singuratete pe viata. Trebuie mai des sa scrii pe asa teme)) Multumesc

    Apreciază

    1. eu demult am incetat sa scriu pe asa teme, ma gandesc ca fiecare femeie isi are calea sa, dar cand vad asa texte tirajate cu miile, ma ingrozesc. cate adolescente stau pe net si citesc asa spam popular? 😦

      Apreciază

  3. Ti-am descoperit blogul din intamplare. Nu din intamplare am ramas si l-am citit din scoarta in scoarta. Este printre putinele colturi ale internetului in care ma regasesc eu, ca si femeie. Succes si putere de munca iti doresc in tot ceea ce faci!

    Apreciază

  4. Mă faci să caut textul complet să îl citesc în întregime 😀
    Glumesc, eu nu am văzut,auzit despre această „minunata instrucțiune” , probabil că stau tot mai rar de vreo lună pe internet. Azi la noi e cald si bine afara numai buna pentru promenadă. O zi frumoasa si tie. 🙂

    Apreciază

  5. Hehehe, trasul la țintă din seria „Limba Soacrei”

    … „impanzesc internetul (cu zeci de mii de like-uri) eu ma ingrozesc.”…

    Mna păi, miile de likeuri precum prostimea la bâlci.

    Apreciază

  6. Adevarul e undeva la mijloc, intre cele doua…zece articole. Imi pare rau ca se inradacineaza tot mai mult obisnuinta, una-doua, de a face pe om prost. Autoarea(orul) si-a exprimat opinia/felul de a fi si de a simti lumea in care traieste, nu vad nimic prosteste in asta. Iar sustinatorii articolului ei(lui) precum si cei care se regasesc in articolul tau ar trebui sa-si puna un semn de intrebare. Si-au ales ei propria cale a vietii sau isi creeaza idoli buni de urmat?

    Apreciază

    1. Ina, ai citit doar titlul? Daca n-ai timp pentru tot articolul sau l-ai citit pe diagonala, nu-ti mai pierde timpul sa scrii comentariu 🙂

      Apreciază

      1. Reactionezi asa doar pentru ca nu sunt in totalitate de acord cu opinia ta? In acelasi timp indemni mai sus femeile sa fie realiste. Deci sa te cred, ori ba? Ok, succes in lumea ta. Pentru laude nu-mi pierd timpul, pt ca sunt altii care sa o faca. 😉

        Apreciază

      2. Da, Ina, corect gandesti, eu ii tai in bucatele mici cu cutitul de bucatarie pe cei care nu sunt de acord cu opinia mea 🙂 Ma crezi?
        „Adevarul e undeva la mijloc”, de acord cu tine, tocmai asta era sensul articolului. M-a nedumerit usor restul comentariului. De asta te-am intrebat daca ai citit tot articolul?
        Nu fi invidioasa pentru laude. Nu te teme c-am s-o depasesc cumva pe autoarea textului cu zeci de mii de like-uri. Fii pe pace si nu-ti mai pierde timpul pretios 😉

        Apreciază

    2. Madam Ina esti total pe langa subiect !! Articolul scris de blogdevineri este cat se poate de logic si decent. Daca pe tine te-a atins este clar ca te ragasesti intre randurile femeilor care sunt fane ale aberatiei :”Conversatie cu o femeie inteligenta „..deci pana la urma doare adevarul. Daca nu te deranja nu ai fi scris nimic dar asa in subconstientul tau stii ca blogdevineri are dreptate !

      Apreciază

  7. Cred eu ca o femeie inteligenta, precum pretinzi ca esti, nu ar folosi un limbaj de „mahala” ca sa faca o analiza. Fiecare isi are punctul sau de vedere, iar faptul ca ti-ai permis sa numeste, o categorie de persoane, „iepe”, „proaste”, „sclave”, etc, nu te plaseaza cu nimic mai sus de cit propriul titlu.

    Apreciază

    1. Inca una care s-a blocat la titlu. Treci mai departe sau pe alaturi, fato, si cauta texte vaporoase cu curcubee si fluturasi, in limbaj dulceag si edulcorat, pe gustul tau rafinat. Sa te trimit eu pe cateva link-uri? 🙂

      Apreciază

    2. @Jessica Dumitrescu

      … „Fiecare isi are punctul sau de vedere”…

      În concluzie și blogdevineri are TOT dreptul la punctul său de vedere. Mă mir că nu ți-ai înnodat aorta din cauza nădufului transpirat în comentariu. „De cit” (decât) că te-ai contrazis magna cum laude; l-ai avut ca subiect la doctorat (contrazisul)?
      :mrgreen:

      Apreciază

    1. Ai grija sa nu-ti patezi manusile albe. Imaginare, desigur. Te-ai cocotat prea sus, my lady, vezi sa nu cazi si sa-ti julesti nasul intr-o zi 😉

      Apreciază

      1. Am si eu articole scrise cu manusi de dantela 😀 dar asta nu e unul din ele. Cititorii mei ma cunosc deja, tu esti noua, te-am surprins. Nu-i strasnic 😉 Ai sa te deprinzi, vad ca nu poti sa pleci de la mine 😉 te-am sedus?

        Apreciază

    2. @Jessica Dumitrescu incearca sa iesi discret de pe acest blog pentru ca deja te-ai facut de ras cu derapajele tale de adolescenta puritana . Daca taceai erai mai interesanta !!

      Apreciază

    1. Cand porti manusi de dantela trebuie sa fii autentica. Cand ai chef sa fii relaxata si nebuna, tot trebuie sa fii autentica. Eu nu pot fi doar cuminte sau doar nebuna. In mod egal 🙂 Ma obosesc ambele ipostaze pe termen lung. Eu sunt vie, ma schimb, am pofte 🙂

      Apreciază

  8. Am observat ca perioada de adolescenta creste atit in randul femeilor cat si in randul barbatilor. Dar iata blogdevineri ca am mai observat si un alt tip de adolescenta tardiva: chiar daca unele din noi reusim sa gasim armonia in cuplu, atunci tot mai greu ne decidem de a face copii. Si aceasta e o alta tragedie a umanitatii.

    Apreciază

      1. Puteți sa fiti oricât de prosti sau Inteligenți vreti , soacra pt toți gaseste răspuns ;)… De asta si continuu sa te citesc Lilia uite si soarele a ieșit .. Hai sa profitam ..:)

        Apreciază

  9. Dupa parerea mea, textul „Conversatie cu o femeie inteligenta” este creat dupa modelul marketingului de azi, ca si majoritatea literaturii de bulevard dealtfel: pentru a fi cit mai intrebat, produsul vindut trebuie sa intereseze o nisa cit mai numeroasa de clientela… asa se face ca cei mai multi in lumea in care traim sunt persoane cu un nivel jos de cultura si gindire critica, si cum e fireasc pentru om, aceste segment numeros se complace cind se identifica cu un profil considerat si laudat de autor ca fiind „intelgent”. Asta e tot trucul: scrii studii filozofice si opere de arta si mori sarac lipit pamintului/ posibil nerecunoscut de nimeni sau scrii prostii dulci pt oite si te faci pastor milionar pt ca oite avem muuulte pe meleagurile noastre.
    Sunt deacord cu parerea Soacrei.

    Apreciază

    1. Dupa parerea mea, textul „Conversatie cu o femeie inteligenta” este creat dupa modelul marketingului de azi

      De acord. Eu n-as putea ridica un ban pentru articolul meu si nici kile de like-uri pentru ca critic, dar femeile sunt megasensibile. Doamne fereste sa bagi un cuvant mai dur 🙂 Trebuie sa le magulesti, sa bagi metafore supraetajate, dulci si rococo, sa le dai speranta, sa le incurajezi, sa le corcolesti respectul de sine, sa bagi un desen cu inima „rozova” etc. Totul e foarte bine, daca n-ar avea un efect de scurta durata, caci daca ne gandim la consecinte in timp, apoi e jele mare.

      Apreciază

  10. sunt un copil de 21 de ani si niciodata nu am urmarit activitatile vreo unui blog. Am citit intamplator pe facebook ambele articole. Ai gresit la faza cu ”cauti pe cineva fara probleme? fii realista, orice om are probleme.” cand de fapt ceea ce cauta ”femeia inteligenta” era ”pe cineva care sa poate sa-si REZOLVE singur problemele, NU pe cineva fara probleme”… in fine, asta era o remarca ‘printre altele’. In rest, ambele articole sunt …. ok. Primul e intr-adevar mult prea ”cu fluturasi” insa sunt si chestii care imi corespund… si da!!! faza: ”ce fel de barbat cauti?” e intr-adevar neinspirata. Cat despre ”reteta ideala cum sa ramai puternica si singura”, nu te-ai gandit ca unii o fac intentionat? poate unii intr-adevar vor sa fie singuri? Oricum, in Occident barbatii par sa adore femeile ”puternice si independente”. Chiar nu demult vorbeam cu un francez si radea la cat de ”ascultatoare” sunt femeile din Est. O zi buna!

    Apreciază

    1. Cat despre „reteta ideala cum sa ramai puternica si singura”, nu te-ai gandit ca unii o fac intentionat?

      La 21 de ani pare un joc excitant, nici nu contest 🙂 dar de la o varsta incolo, situatia devine tot mai trista si depresiva.

      Chiar nu demult vorbeam cu un francez si radea la cat de „ascultatoare” sunt femeile din Est.

      Asta e cealalta extrema, din pacate. Daca e fara ghilimele.

      Apreciază

  11. gâsculiță prostuță – pleonasm :))

    dar. uite, de ex. o femeie ”puternică” nu înseamnă neapărat prostie la capitolul bărbați, uneori e vorba și de priorități, sunt etape în viață când nu ai timp de bărbați, pentru că trebuie să-ți gestionezi canalizarea energiei eficient. s-ar putea să fie doar o scuză sau un refugiu, nu neg.

    și încă ceva, uneori e foarte greu să dai de un bărbat potrivit, când înaintea lor a fost deja unul, unul bun :). dar cred că cuvântul-cheie este ”să dai de”, nu ”să cauți”, asta cred că chiar și la gâște le e clar de fapt :))

    Apreciază

    1. da, e pleonasm 🙂 dar tare ma tem ca nici macar gastele de la balta nu declara sus si tare ca sunt in cautare de gansac.

      dar cred că cuvântul-cheie este ”să dai de”, nu ”să cauți”,

      Drept, si parca pare un fleac, dar de fapt e toata sarea strategiei de comunicare. Sunt unele lucruri pe care chiar daca le gandesti, nu trebuie sa le rostesti cu voce si sa le discuti. Nu e tare inteligent sa deschizi toate cartile in fata unui barbat pe care abia daca-l cunosti 🙂 Parerea mea.

      Apreciază

  12. Bravos!
    Dar nu te pot lamuri, pentru ca nu inteleg nici eu.
    Poate textul le face sa-si atribuie oarece valoare, chiar si unde nu-i.
    Poate ca nu e rau daca se simt printese pentru un like, poate ca nu e nici bine.
    Cine poate stii?
    Oricum fain articolul tau. N-am dat like. 🙂

    Apreciază

    1. Oana, imi pun si eu multe intrebari ca femeie 🙂 recunosc ca nu-mi prea place cum evolueaza mentalitatea contemporana de turma, dar asta e, incep sa ma resemnez ca fac parte din minoritate. Sa fie ele fericite, ma gandesc de fiecare data cand dau peste articole de genul asta, dar ironia e ca nu prea sunt. Tot ele se plang. Cu miile, cu zecile de mii.

      Apreciază

  13. E trist.Nici aici nu terminati cu ciufuleala intre voi.
    Articolul este foarte bun si arata realitatea.
    Bine ca am doi baieti,daca erau fete,nu stiu ce sfaturi le-as fi dat.

    Apreciază

  14. Buna dimineata si-o cafea, alaturi de doamna mea.
    Va doresc o zi buna,de 1 mai,alaturi de iubitii vostri. Azi nu aveti voie sa-i criticati.

    Apreciază

Lasă un comentariu