Publicat în Recomandare de carte

… ca o lady.

ladyDacă am măcar zece minute de linişte răsfoiesc la nimereală o carte din bibliotecă. Aseară am dat de cartea “Cum să fii o lady, mic tratat de eleganţă”.

Autor: Candace Simpson-Giles.

***

„De-a lungul timpului, arta de a fi o lady s-a pierdut în strădania femeii de a deveni independentă, directă și o supraviețuitoare agresivă în această lume… Unele din noi am scăpat din vedere recompensele pe care le poate aduce statutul de lady.”

“O lady nu întreabă niciodată perechile necăsătorite când se vor căsători. Tot astfel, ea nu trebuie să întrebe cuplurile căsătorite când sau dacă plănuiesc să aibă copii.

O lady nu acceptă niciodată din disperare o invitaţie venită din partea unui bărbat.

O lady nu discută cu alte persoane despre modul în care s-a despărţit de un bărbat.

O lady acceptă cu eleganţă complimentele care îi sunt adresate. Ea nu se va comporta ca şi cum nu ar merita admiraţia altor persoane. De aceea, va răspunde simplu, cu un Mulţumesc.

Dacă nu poate spune ceva plăcut despre o persoană, este preferabil ca o lady să păstreze tăcere totală.

O lady nu trebuie să poarte îmbrăcăminte prea decoltată, care să-i facă pe alţii să se jeneze.

O lady nu întreabă niciodată pe cineva dacă pare grasă într-o anumită ținută.

O adevărată lady nu simte dorinţa de a purta opt inele pe o singură mână.

O lady ştie că falsa amabilitate supără la fel de mult ca genele false.

În timpul mesei, o lady nu se implică în dispute legate de politică, religie, ori alte chestiuni sensibile.

O adevărată lady nu presupune niciodată că nota de plată va fi achitată de altcineva.

O lady nu corectează erorile gramaticale comise de alte persoane.

O lady se va strădui să reţină numele echipelor care joacă în finala campionatului naţional de forbal.

O lady nu se laudă.

O lady nu se văicăreşte.

O lady nu ridică glasul când se înfurie.

Ea ştie cum face un compliment.

O lady nu spune glume pe teme de rasă, sex ori referitoare la homosexuali.

O lady nu bârfeşte.

O lady se gândeşte bine înainte de a spune ceva.

O lady ştie cum să ceară sau să accepte scuze”.

***

Dar tu ești o lady? :mrgreen:

Aveți și în anturajul vostru ladies?

text din 01.07.10
 
DSC_0734

Autor:

destinul unui blog

30 de gânduri despre „… ca o lady.

    1. Nu, imi pare totusi ca exista o diferenta de nuante 🙂
      Paradoxul e ca o femeie, care sa zicem va respecta toate punctele din carte (aici e doar o pagina) tot poate sa nu aiba aerul de lady. Curios, da?
      Ai sa zici ca e educata, perfecta, draguta… dar. Ceva lipseste.
      Lady e ceva care se mai imita/invata de mic. Si ca sa ajungi sa fii una autentica trebuie de mica sa cresti printre ladies.
      Bun, nu stiu cum sa lamuresc/definesc fenomenul, doar il pipai 🙂

      Apreciază

      1. sunt de acord.
        pai tocmai de asta spuneam , ca o lady are ceva aparte, si portul, si mersul e deosebit, o lady vertabila ea si scuipa по-леди;)
        cind am scris mai sus despre persoane educate, pai am tras o astfel de concluzie doar din pagina citita.

        Apreciază

  1. De cind ai recomandat-o pe Rodica Ojog-Brasoveanu, si am citit epopeea Melaniei Lupu, am inceput sa fiu atenta la doamnele in virsta. As putea sa spun ca prietenesc cu o lady 🙂

    Apreciază

  2. Am cunoscut o lady… o priveam cu admiratie si curiozitate. Acum are peste 90 si inca e o lady. Profesoara la viata ei… cu manusele albe din dantela, mersul parca mereu controlat, un vocabular impecabil si comportament la fel… Si sotul dansei un adevarat gentleman, Dumnezeu sa-l odihneasca. Nu cred ca am vazut alt specimen… Pe cale de disparitie. Dar in societatea de azi se mai poate sa fii lady?! Desigur… unele aspecte sunt usor de urmat dar nu e suficient sa urmezi cele scrise ci sa emani prin toti porii, simpla prezenta intr-o incapere sa intoarca capetele si sa se auda soapte… „Iata o adevarata lady”. Cred ca e vorba atat de comportament, vocabular, prezenta si sarm… si poate cateva ingrediente in plus sa poti spune despre cineva ca e o lady…

    Apreciază

    1. ai dreptate 🙂 uneori printr-o simpla prezenta intelegi ca ai o lady in fata. nici magar gura nu trebuie sa deschida 🙂 sunt asa femei. rare, dar sunt.

      Apreciază

  3. Întrebarea mea e – ce naiba face o lady? După mine, e cam plictisitoare…lipsită de sare, dar, sigur, sunt și multe lucruri admirabile pe care le face așa zisa lady.

    Apreciază

      1. E plictisitoare, din pacate. Dupa moda de azi, ca sa fii interesanta, trebuie MACAR sa barfesti, sa faci scandal si sa-ti scoti chilotii in public (facand aluzii la arta) 🙂

        Apreciază

  4. am o prietena care are o fetita de 3 anisori si o cheama Lizzy, Cind Lizzy nu se comparta frumos, ridica vocea sau sta cu picioarele prea departatea, ea asa frumos ii zice „Lizzy, its not ladylike” si ea se cuminteste imediat si de corecteaza. Am intrebat-o intr-o zi daca stie ce inseamna sa fii a lady si fetita mi’a raspuns „yes, of course I do, mommy is a lady and she is always ladylike” Mi-a parut foarte frumos abordarea ei catre educatie, in loc sa strige, pocneasca sau sa zica simplu ‘nu e frumos’ o invata ca nu e „ladylike” 🙂
    sper sa creasca si sa fie o lady adevarata si sa tina minte educatia mamei sale

    Apreciază

    1. mai este si subconstientul educatiei 🙂 el nu se uita asa usor. dupa perioada adolescentei, adica a revolutiei, totul revine la loc. noi imitam parintii si chiar de la o varsta incepem sa ne exprimam ca ei (cu aceleasi fraze pe care le detestam in perioada adoescentei)

      Apreciază

  5. 🙂 Cred ca fiecare femeie invata zi de zi sa devina o lady. Mult inseamna si anturajul, societatea din care faci parte…or, e greu sa-ti cultivi calitati 100% de lady cind esti inconjurat de insi care nu au idee despre aceasta notiune (lady).

    Apreciază

Lasă un comentariu