Publicat în Autopsia cuplului, Limba soacrei

Totul în afară de sex

IMG_8822

„Intensitatea pasiunii e direct proporțională cu frica de a pierde partenerul”. (Stendhal)

Curios fenomen observ în ultima vreme. Apar articole, din ce în ce mai multe, în care femeile se plâng că barbaţii nu le mai doresc. Nu aşa de pătimaş ca internetul sau fotbalul, bunăoară. Ok.

Femeile au intuiţie bună. Ele ştiu să detecteze o problemă, dar nu ştiu s-o descrie şi să facă concluzii corecte. În consecinţă, să schimbe cărăruşa care duce în impas. Când plângi şi sughiţi de jale, dar nu vrei să-ţi schimbi cursul, pari cel puţin o netoată în ochii celor faţă de care te plângi. Drum bun pe troscot moale!

Ce face o femeie când înţelege că un bărbat preferă să-şi piardă ce are el mai preţios, timpul, nu cu ea, ci pe internet sau aiurea? Se supără. De acord. Mai departe. Cum foloseşte acest sentiment preţios – motoraşul schimbărilor? Cam aiurea.

Nu, ea n-o să-şi facă valizuţa în tăcere şi n-o să dispară din viaţa bărbatului care o ignoră. Asta ar fi primul şoc pentru orice bărbat, chiar dacă nu ţine la femeie. Chestiune de orgoliu. O femeie plecând de lândă el? În tăcere? Fără scandal? Fără reproşuri? Glumiţi? Azi practic n-ai să întâlneşti o femeie demnă de aşa gest radical. Sincer şi definitiv. Nu înscenare. 9 din 10 femei o să prefere să păstreze statu quo, încercând disperat să-i fâlfâie repejor pe sub nas un chilot dantelat. Barem s-o observe pentru vreun sfert de oră. Umilitor preţ.

Poate oare excita o femeie aştearnută la picioarele unui bărbat? Poate. În pauzele de publicitate cu bere şi alune. Dar nici atunci nu e valabil pentru toţi bărbaţii. Pentru mulți e mai excitant să scrie un comentariu pe facebook despre fotbal sau politică, să fie primii, să inspire prietenii virtuali cu o glumiţă reuşită, să recolteze like-uri de la dudui pe care nici mărima la sutif n-o cunosc … Păpuşa gonflabilă (cuminte şi docilă, capabilă să înghită tot, la propriu şi la figurat) poate să mai aştepte în colţ. Patologie, paradox? Dacă vrem să complicăm lucrurile, da. Dacă n-avem timp de filozofie, totul e linear de simplu. Femeile care nu au nimic ce să ofere în afară de sex, niciodată nu vor face concurenţă serioasă internetului.

Damele, care manipulau cândva bărbaţii cu sexul gol, pierd simţitor din teren. Înainte ele erau mai puţine decât fructele exotice la o masă de revelion, adică doar una din zece era gata să-şi scoată chiloţii, numai ca să prindă în iţe un bărbat. Acum, cu deshămarea sexuală simulată (prima m-aş bucura de era una autentică), una din zece, chiar dacă zice „nu”, e îmbracată de parcă ar striga „da”. Încercaţi să pişcaţi o femeie în zona chiloţilor tanga sub pantaloni alb transparent şi o să vă pomeniţi cu o palmă peste bot. Căci ea nu-şi arată fesele pentru tine, boule, ci pentru dânsa. Ce nu-i clar? Ceva îmi şopteşte totuşi că dacă o pişca de fund o mână cu Rolex Oyster Perpetual GMT-Master II, pulverizat cu parfum Le Mâle, era să fie mai indulgentă. Dar să lăsăm insinuările, că nu-i frumos. Să nu ne purtăm ca porcii, deşi, tocmai despre paradoxul ăsta scriu, femeile moderne se jeluie că bărbaţii preferă internetul decât să fie porci cu ele.

Şi de aici, parcă ar porni o întrebare cu tălpile pe pământ: nu cumva femeile gonindu-se disperat după atenţia bărbaţilor au devalorizat sexul? Când accepţi să porţi imaginea de obiect sexual, zi şi noapte, la bal, lucru sau la cimitir, într-o turmă de femei jmechere ca tine (zădărând instincte bărbăteşti), mai devreme sau mai târziu, devii parte de decor banal. Nu mai exciţi, nu mai ispiteşti, deşi dezgolită straşnic de frumos.

În unul din articolele alarmate de indiferenţa bărbaţilor faţă de cele mai frumoase femei din lume (aşa sunt etichetate femeile din spaţiul ex-sovietic) am întâlnit ideea că cică femeile ar trebui să fie mai emancipate, acurat ca europencele. Vai de mine, ce frumos e să scrii despre lucruri despre care habar n-ai. Exact ca despre „integrarea europeană” sau „regimul liberalizat de vize”. Or, ca să vorbeşti despre un fenomen, trebuie să-l cunoşti în esență, nu doar să simulezi aparenţele. Emancipatele din Europa nu se îmbracă ca nişte obsedate sexuale. Dacă aveţi de gând să le păşiţi pe urme (aşa cum vă place să declaraţi pe bani europeni la toate microfoanele publice), renunţaţi să manipulaţi cu aparenţele sexy. Puneți la bătaie mintea, nu pulpele dezgolite. Joacă, femeie, cinstit dacă vrei să fii respectată ca partener. Într-o singură zi de lucru, printre sute de femei, nu văd una să vină cu mini jupă la serviciu. Ah, da, nu vă scriu dintr-o mănăstire de maici sau dintr-o pădure, pe ton de moralistă religioasă, ci dintr-o capitală europeană.(Unde femeile nu concurează ziua amiaza mare pentru cel mai țanțoș și perfect decolteu, ci se susțin între ele pentru dreptul de a fi iubite imperfecte sau chiar în scaune cu rotile. Pentru că sunt ființe vii, nu păpuși).

Habar n-am dacă soţii acestor femei preferă internetul în locul şedinţelor de sex. Nădăjduiesc că bărbaţii lor care văd o femeie dezgolită doar în privat, nu toată ziua la serviciu şi pe stradă, își păstrează apetitul sexual intact. Presupun, mă rog. În statistici şi cercetători britanici oricum nu cred demult.

Pierd ceva europencele dacă nu se dezgolesc în stradă? Poate. Dar hai să judecăm ca nişte fete deştepte. Chiar credeţi că o femeie care a gemut noaptea de placere şi a adormit istovită delicios în braţele iubitului, mai are chef să se scoale la 5 dimineaţa ca să-şi facă brushing impecabil, machiaj de juma de oră şi să-şi tragă pe buci o fusta mini, cocoțâtă pe tocuri cui? Alelei! Nu cred că există atâtea nimfomane în natură. Apropo, femeia cu o viaţă sexuală dată în pârg, emană o lumină aparte. Niciun salon de frumuseţe n-o poate aprinde. Ciudat că bărbaţii o simt îndată. De unde veşnica nedumirire a femeilor ce se cred neasemuit de frumoase: ce, bre, găsesc bărbaţii la crăcănata şi urâta aia nemachiată?

Aşadar, deseori ne trădăm singurele. O femeie îmbrăcată sumar, chitită non-stop şi peste măsură de cochetă, înseamnă deseori că… demult n-a avut un bărbat care s-o facă să ţipe de plăcere.

Ajungem la lipsa de atenţie și sex din paragraful unu. Ne plimbăm pe muchia unui cerc vicios. Detectăm problema, mătăhăim cu făcăleţul şi … iar scoatem ţâţele la plimbare pe pista emancipării simulate. Hai să mai încercăm o dată să convingem lumea… cât de libere, descătuşate şi sexy suntem. În concursuri, în top-uri, în clasamente comerciale. Până se mai trezeşte iar vreuna ca să mai scrie un articol giga-like-uit despre bărbaţii care nu mai caută sex cu femei.

Autor:

destinul unui blog

33 de gânduri despre „Totul în afară de sex

 1. Exact …trop sexy ucide sexul… Cuvintele unui barbât..un text cu care sper cum zice vecinul meu” je ne vous demandes pas de changée, mais de réfléchir” … O tema la care ma opresc deseori .. Iti multumesc Lilia pt textul scris ,ziua mea a inceput cu soare..:)

  Apreciază

  1. ceea ce e prea evident/afisat/aratat se devalorizeaza 🙂 si din contra, ceea ce incercam sa ascundem starneste interes. asa e de cand lumea. asa e natura umana.

   Apreciază

 2. Bravo,super articol! sunt absolut de acord cu tine, in Europa femeile nu se plimba imbracate sumar cind merg la serviciu,nici la cumparaturi,nici la plimbare…..depinde de mentalitate cred ca, in Moldova e primit sa spui,ce sa nu se arate,acum cit e tinara? Cind o sa mai poarte mini daca nu acum ?

  Apreciază

  1. In RM e periculos sa ai parere opusa sexualitatii afisate. risti sa fii tratat de demodat, misogin, frustrat si moralist 🙂

   Apreciază

 3. Vai ce-mi place 🙂
  Dar nu inteleg de ce si pustoaicele care iata iata au scos capu din scoala, tin sa scoate si bustul si sa mai traga si fundul. Caci ele au toata viata inainte sa guste din placerile oferite, din experiente ….

  Apreciază

  1. mă-sa le cumpara asa haine ca sa-si arăti odorul tat shi trebi, sau ele singure isi cumpara, ca asa o vazut la mă-sa, caci deam ii timpul de maritat. pricheom trebuie de maritat tare udachno, altfel ai pierdut mult in viata asta!!!
   Frumos si obiectiv text!
   dar stii ce nu inteleg eu, de ce atita lume scrie corect si gindeste corect, sau cu cine n-ai vorbi toți sunt de aceeasi parere cu tine, adica corecta:), dar in realitate avem ceea ce avem și despre ce si scriem. exact ca si alegerile parlamentare, cu cine n-ai vorbi, toata lumea voteaza dreapta, dar de fapt cistiga stînga si te întrebi cine a votat pentru stînga?

   Apreciază

   1. dar stii ce nu inteleg eu, de ce atita lume scrie corect si gindeste corect, sau cu cine n-ai vorbi toți sunt de aceeasi parere cu tine, adica corecta:), dar in realitate avem ceea ce avem și despre ce si scriem. exact ca si alegerile parlamentare, cu cine n-ai vorbi, toata lumea voteaza dreapta, dar de fapt cistiga stînga si te întrebi cine a votat pentru stînga?

    Curios, buna observatie. Dar nu te uita ca zeci de oameni cred la fel, in realitate, sute si mii gandesc si se poarta ca pe odnoklassniki 🙂 e unicul site care oglindeste viata reala din RM. Acolo oamenii, cel putin, nu se prefac :mrgreen: sau, mai putin.

    Apreciază

  2. Natalia, asta se trage de la modelele locale de top-uri „cea mai sexy” 🙂 Din pacate, noi subapreciem consecintele unor astfel de distractii pentru maturi. Pe cine sa imita fetitele daca nu tot ce e popular si discutat la tv sau pe internet? Partea trista e ca parintii nu mai au putere de convingere intr-o societate unde peste tot femeia se afiseaza ca obiect sexual.

   Apreciază

 4. E lucru stiut ca doamna si domnisoara apeleaza la sex-appeal ca sa atraga un barbat si ca sa-l tine lipita de el …Eu sunt de parerea ca poti fi tu simpatica , plina de idei , desteapta , iubitoare de fotbal si emisiuni genul ” How’s made ” insa daca ai par pe picioare si mustata nefacuta, umbli in t-shirturi XXL si pantaloni (ca nu se intelege care din doi e barbatul ) ..atunci nu ar trebui sa te intrebi de ce se uita la fotbal si nu la tine …Si eu cred ca a te imbraca sexy nu inseamna neaparat ” iaca’ta’ma , is toata a ta „. Ca poti sa ai tu fusta lunga ca centura , dar nimeni nu te impune s-o dai jos …sau nu ? Oricum, emanciparea feminina ..e atunci cind imbraci o pereche de jeans si platesti si tu din cind in cind cina la restaurant 🙂 ..PS: mi’ai trezit curiozitate , ma duc in parfumerie sa vad cum miroase „Le Male”

  Apreciază

  1. ..PS: mi’ai trezit curiozitate , ma duc in parfumerie sa vad cum miroase “Le Male”

   Sa-l ceri pe cel clasic, caci mai este o versiune de vara 🙂 mai diferit. Citisem candva ca „Le Male” ocupa un loc de frunte intr-un sondaj de preferinte „parfum p-u barbati”. Au votat doar femei 🙂

   Apreciază

 5. am ajuns la concluzia ca trebuie sa beu mai putin alcool, pentru ca doar cand sunt crita sunt jalnika, probabil si asa sunt jalnika, dar in momente de luciditate mii cam in cot de relatii, cand beau incepe sa-mi fie jale de mine, sa fie asta acelasi sindrom ca simulare de sexu trendy? doar ca in forma de betiva 🙂

  Apreciază

  1. Repsik, iaca nu-ti pot raspunde ca specialist pe suflete umane 🙂 eu is o muritoare banala, umblu doar cu observatii si presupuneri proprii 🙂

   Apreciază

   1. oi 🙂 nici nu stiu ce sa zic. eu n-am vazut demult un barbat beat, d’apoi o femeie. ma tradez iaca, demult n-am umblat prin cluburi de noapte. imbatranesc cred ca :mrgreen: ascult pasarele dupa geam.

    Apreciază

 6. „Femeile care nu au nimic ce să ofere în afară de sex, niciodată nu vor face concurenţă serioasă internetului.” – imi place!!!! cit adevar trist si amar!!!!! pacat ca aceste femei inca si nu citesc nimic, inafara de birfe mondene…..Soacră Mică, imi place cum tratezi subiectele alese – direct, concret si cu tact.

  Apreciază

  1. Ele poate citesc, Dina, dar le vine greu sa fie altfel intr-o societate in care femeile se bat pentru perfectiune 🙂 eu le inteleg, e greu, dar daca nu se vor discuta deloc aceste lucruri (direct, concret si poate chiar fara tact ;)) nu se va iesi din cercul vicios.

   Apreciază

 7. Vera est !!!!! de multe ori femeile normale, care-si cauta de treaba lor, de copiii lor, de carierele lor, de lecturi si alte activitati intelectuale, cad in dizgratiiile barbatilor, pentru ca ei cauta jertfe usoare.

  Apreciază

  1. este si asa ceva, din pacate. multe femei isi pierd timpul pretios cu barbatii care cauta jertfe usoare. poate si lor le convine, cine stie 🙂

   Apreciază

 8. Scris interesant, chair virtuos. Dar nu prea convingator. Pe parcurs se traverseaza (desi destul de artistic) de la un subiect la altule, poate chiar altele.
  Care este ideea – accentuarea de catre femeie a sexapilului doar in partea ce tine de felul cum arata nu duce la cresterea interesului sexual din partea barbatului? Asta este?
  S-ar putea, dar nu prea tine nici ipoteza contrarie. Pina la urma „raceala” barbatului ca si cea a femeii poate sa aiba mai multe cauze, inclusiv, si obisnuita. Problema care ar putea fi de baza este lipsa comunicarii adecvate, ca sa-i spun asa. Comunicare semnificind tot spectrul de interactiuni intre cei doi, si sexul tot.
  In ce priveste „expunerea” femeilor din Moldova versus „sobrietatea” celor de acolo, apoi este un fenomen cu multe paliere care trebuie studiat din punct de vedere antropologic.
  Mai pe scurt, sunt multe aici de spus.

  Apreciază

  1. Probabil ca n-am scris prea convingator, ai dreptate 🙂 trebuia sa scriu un raport stiintific de 438 de pagini, in cadrul vreunui proiect european, sponsoritat de vreo fundatie europeana si era la sigur sa par mai convingatoare.
   Poate a prinde cuiva bine sugestia ta 😉

   Apreciază

   1. Bine, termenul ”convingator” poate fi inteles in doua feluri:ca maniera de expunere si ca substana argumentativa. In primul sens textul este foarte convingator: energic, elocvent, cu multa verva, pe alocuri caustic.
    In ce priveste rationamentele aici situatia este diferita.
    In orice caz lectura capteaza si asta conteaza 🙂 . Doar ca, intr-adevar, ipoteza este speculativa : )
    Apropo, daca totuna esti in Europa gaseste acest sponsor si fa acele 438 pagin A4 cu 12 Times New Roman. 🙂

    Apreciază

   2. Apropo, daca totuna esti in Europa gaseste acest sponsor si fa acele 438 pagin A4 cu 12 Times New Roman.

    😀 Si dupa asta cine sa-l citeasca? eu si sponsorii? oamenii prefera azi texte simple, scurte, colorate. parerea mea:)

    Apreciază

 9. Dupa asta te faci ”boier” (ca Pacala) 🙂 si deschizi o scoala ceva gen ”Calea fericiri prim armonizarea sexului, menajului si cultivarii intelectuale” (cu destinatie pentru femei casatorite cu putina vechime in domeniu (sic! putina)) si … mai departe deja stii.

  Apreciază

 10. Articolul asta are atata adevar, incat ar trebui sa fie inclus in manualele de scoala. Scoala generala, ca de pe atunci incep fetele sa dea cu piersicuta de-a azvarlita! Nu sunt o moralista, in nici un caz. dar cand cineva are dreptate, se ceama ca nu greseste 🙂

  Apreciază

  1. e vorba doar de propriile observatii, Dana 🙂 poate gresesc, dar asa cum constat ca suntem mai multi, se prea poate sa avem si dreptate:)

   Apreciază

 11. Am experimentat faza asta: „să-şi facă valizuţa în tăcere şi să dispară din viaţa bărbatului care o ignoră” fara reprosuri si scandal. Doar ca urmaream o despartire reala. Efectul a fost bineinteles contrar asteptarii…s-a tinut scai de mine, a avut-o complice si pe soacra mica 🙂 (adica maica-mea, sa nu existe confuzii) si m-au santajat fara scrupule sa ma intorc inapoi.
  Ce a urmat dupa.. alta poveste, dar intr-adevar plecarea a fost un soc.

  Apreciază

  1. Efectul a fost bineinteles contrar asteptarii…s-a tinut scai de mine, a avut-o complice si pe soacra mica 🙂 (adica maica-mea, sa nu existe confuzii) si m-au santajat fara scrupule sa ma intorc inapoi.

   Oho! 🙂 ai ce povesti la nepoti 🙂

   Apreciază

   1. e si asta o experienta care te poate ajuta pe viitor sau poate ca deja te-a ajutat, cine stie 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s