Publicat în Povestea de vineri

Magia

(Minciuna de Crăciun)

christmasTrase cu gest puternic perdeaua grea, de catifea roşie. Priveliştea de după geam se întindea în faţa lui ca o scenă. Din clarobscurul luxos al camerei privea ca un spectator curios dintr-o lojă căptuşită cu catifea regală. Îşi plimbă privirea peste zidurile de castel cu arcuri luminate, apoi dădu peste un cuplu încleştat într-o îmbrăţişare. Înduioşător, deşi era doar o sculptură de bronz. Ar trebui s-o întrebe pe frumuşica de la recepţie cui aparţine lucrarea.

Îşi privi Rolex-ul şi cu un pas dezinvolt se îndreptă spre oglindă. Era mulţumit de ceea ce vedea. Un bărbat chipeş, de o eleganţă ireproşabilă. Un bărbat scump. Un lux ce ascundea un vis pe cale să se realizeze.

-Să înceapă spectacolul!

Se auzi trilul telefonului. Recunoscu îndată vocea catifelată de la salonul „Lady in black”:

-Domnule C., ne pare rău, dar nu mai avem fete de categoria 1. De sărbători suntem suprasolicitaţi. Doar dacă doriți… ştiţi,  avem o candidatură, dar absolut necalificată. E drăguţă, tânără, are un şarm special şi cam atât … E debutantă.

-O aştept. Să-şi anunţe prezenţa la recepţie cu un apel pentru camera 513.

***

Îi remarcă de departe silueta sveltă. Holul era gigantic, cum se cuvine unui hotel de înaltă clasă, aşa că traseul i-a luat ceva timp. Dar odată oprit în dreptul ei … muţi. Se aştepta la altceva. „Fermecător, deci! Aştept o damă de companie şi mă trezesc cu o fecioară cu privire înstelată… Ce-i cu bazaconia asta ?”

-Sunteţi de la salon, domnişoară, nu greşesc ?

-Nu.

Respiră ușurat. Deci, eroare. Se răsuci pe călcâi, dând să plece, când auzi în spate:

-Nu greşiţi. Am venit pentru dumneavoastră.

Se uită la ea lung, apăsat. „Hm, acum că-i aud vocea desluşit şi văd expresia feţei, s-ar putea spune că… da, hotărât are farmec. Un contrast incitant dintre voce matură şi aparenţă feciorelnică”

***

-Să facem o plimbare înainte de cină. Cum doriţi să ne deplasăm, domnișoară: pe jos sau cu limuzina?

-Desigur că pe jos, răspunse cu avânt fata. Apoi, parcă speriată dintr-odată … de fapt, cum doriţi dumneavoastră.

Bărbatul surâse. “Ciudat, încă n-am întâlnit o femeie care să respingă confortul cu atâta spontaneitate…”

Aerul era proaspăt, colorat de luminele vitrinelor împopoţonate de Crăciun. Câţiva fulgi roiau leneş deasupra lor. Bărbatul trăgea cu ochiul la debutantă. „Frumusețe bălaie cu ochi albaștri. Hmm, modest îmbrăcată, dar cu gust. Avantajul suprem – tinereţea. Îşi câştigă banii cu ea…”

Pe o alee cu ghirlande albastre au întâlnit o turmă de Moşi Crăciuni veseli. Cântau la diferite instrumente muzicale. Fata începu să îngâne melodia. Rumenă şi veselă ca o fetiţă care mai crede încă în oameni buni, în poveşti, în zâne, în magie… I-a petrecut cu zâmbet larg, ochi sclipitori şi cu mănuşica de lână albă fâlfâind în aer. Abia se stăpânea să nu ţopăie de bucurie.

„Interesant, gândi bărbatul, chiar trăieşte sincer momentul sau se preface? Dacă joacă, are talent. Să vedem dacă are şi rezistenţă…”

-Cum te cheamă? întrebă bărbatul.

-Eva.

-Bag de seamă că-ţi plac sărbătorile de iarnă …

– Nespus. Dvs nu vă plac? întrebă cu ochi căscat frumos.

-Să zicem că-mi plac, dar … nu până la ţopăială. Tu însă ai un aer contagios, ştii? Zâmbi. Odinioară când cântai cu moşii, erai atât de convingătoare încât am început să cred pe o clipă în magie. Inutil să te întreb dacă crezi şi tu…

-Cred! Eu cred în magie…

-Înţeleg. I-ai scris poate şi o scrisorică moşului? Sau ditamai o scrisoare lungă… Femeile au nevoie de multe lucruri… pentru magie.

Fata se opri îngândurată lângă o vitrină sclipitoare. Puzderia de luminițe zbânțuite i se reflecta în ochii limpezi.

-Nu, spuse ferm.

Bărbatul tăcu. Nu se aştepta la un astfel de raspuns. „Bine, s-o luăm pe scurtătură, căci spectacolul devine iritant”.

-Uite, Eva, hai să simplificăm lucrurile. O luăm pe bulevardul acesta cu vitrine luminoase, bine? Intrăm în orice magazin doreşti: de bijuterii, blănuri, haine, parfumuri… Tu alegi, eu plătesc.

Fata îl privi neîncrezătoare:

-Glumiţi ?

-Deloc, Eva. Vreau doar ca tu să nu încetezi să crezi în magie …

-Dar… e im-po-si-bil, domnule. Nu pot să accept aşa ceva !

„Ia te uită că povestea are intrigă. Păi, nouă din zece femei mi-ar fi sărit în gât de bucurie, dar asta o face pe modesta şi incoruptibila…”

-De ce, dragă ?

-Eu cred în magie de altă esenţă. Ea nu se găseşte în vitrine. Îmi pare rău.

***

Şi-a epuizat toate economiile făcute în ultimele 6 luni. Luxul costă. Hai, costumul, Rolex-ul şi limuzina le-a închiriat, dar sejurul în cel mai luxos hotel din capitală şi restaurantul cu lăutari l-au costat până peste aşteptări. Nu regreta niciun bănuţ. A meritat. Stătea lungit în pat acoperit cu o pătură slinoasă şi…visa.

„Ha! Dacă nu puneam la cale aventura asta extravagantă cum era să aflu că exită aşa femei? În carne şi oase. O femeie care nu se omoară pentru cercei cu diamant, cizme de marcă, ţoale, blănuri … O femeie simplă, modestă ca o cenuşăreasă care ştie să se bucure de lucruri simple : un fulg, o melodie, o plimbare…”

***

-Eva, draga mea, ţi-a plăcut cadoul meu? Te-ai distrat bine?

-Aşa şi aşa !

-Iar te-ai plictisit? Recepţionista de la „Lady in black” m-a asigurat că-ţi dă un client cuminte, ca pentru o debutantă, ha-ha-ha. S-a purtat rău?

-Nu vorbi prostii. Rău? Cuminte şi previzibil ca o lună plină. De ce naiba toţi bogaţii sunt atât de plictisitori?

-Nu uita că şi tu faci parte din ei.

-Bine, dar ce primitiv e totuşi să gândeşti că toate femeile îşi doresc bijuterii, blănuri şi textile…

-Păi, dragul de el, nu ştie că ţi-s burduşite dulapurile cu aşa bunătăţi… Tu ce vrei?

-Magie… Magie!!! Cea care nu se vinde pe niciun bulevard.

Reclame

Autor:

destinul unui blog

15 gânduri despre „Magia

  1. frumos scris 🙂 cind te citesc parca intru intr-o lume speciala…citesc de obicei de la serviciu, si mai intotdeauna ma deconectez de tot ce ma inconjoara aici 😀

    Apreciază

  2. …şi iarăşi magia cuvintelor Dvs. Vă citesc de zile numărate, dar nu mă pot obţine să nu verific zilnic dacă pagina a fost cernită de un nou şir de rînduri cu tîlc. Aşa că, mă rog de mă iertaţi de vizite pe nepusă masă, o fac cu drag.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s