Publicat în Fotografii

Floarea norocului

… sau floarea fericirii (dacă traducem literele).

Ştiţi, cred că fiecare are perioade în care traversează nişte fixaţii legate de lucruri, mirosuri, autori, chestii şi socoteli (deseori absurde, dar aşa e mai vesel).

Eu traversez perioada trifoilui sau « a foii verzi de trifoi ». Oriunde îl reperez (prin Bruxelles e uşor de identificat) îmi încântă ochiul (verzui şi el că vine vorba). Cafeneaua mea preferată e năpădită de decoraţii verzi de trifoi, vesta mea preferată are un imprimeu pe spate cu trifoi (cu patru foi),  titlul cărţii din geanta e « Regele de treflă » etc . Aşa că nu e de mirare că acum câteva zile, taman într-o vineri ca azi,  trecând pe lângă o florărie, mi-am încetinit pasul lângă o floricică verde de trifoi, cu bobocei rozpal. Am cumpărat-o pentru fiică-mea. Lasă, zic, să-i poarte noroc în odaie :mrgreen:

Eu încă nu ştiu cum stă norocul pe lângă floare, dar eu stau binişor pe lângă dânsa. Nu mă pot dezlipi de ea. Are o particularitate încântătoare. Îşi închide seara frunzuliţele (comme une cocotte en papier)şi le redeschide dimineaţa devreme (ca floricelele trompetă care se numesc « bună ziua » în popor, petunia – în google). Comportamentul ăsta parcă mă face să cred că am de a face cu un suflet viu, elegant şi plin de respect. Se instalează între noi un dialog de poveste (cine nu visa la un animal sau o plantă vorbitoare). Seara îmi zice « noapte bună », iar dimineaţa – « fâş-fâş, noi ne-am trezit,  cafeaua-i gata ?»

Nici o săptămâna nu s-a scurs că « norocul » nostru şi-a întins tija florii de nu mai încăpea pe pervazul din odaia fetei (ca fasola fermecată), aşa că am luat-o ieri şi am plantat-o la balconul din partea dormitorului. Vă pricepeţi deja că primul suflet viu cu care mă salut politicos, la 6:30 dimineaţa, înainte de a-mi spăla dinţii, e trifoiul.

Aşa era când am adus-o acasă.

După câteva zile. Înainte de a o planta am pus-o s-o măsor cu ochii 🙂 vedeţi cum coboară tija.

Alte specii de flori în grădiniţa mea de pe balcon. Pentru că am ocazia să mă laud…

Cosmos – amintiri din copilărie

 

Reclame

Autor:

destinul unui blog

12 gânduri despre „Floarea norocului

 1. Mie mușcatele-m par cele mai hâtre, vesele, puse parcă tot timpul pe șicane iar petalele mă duc cu gândul la o gașcă de fete petrecărețe, cu, coafuri punk-iste 😀

  Apreciază

 2. Tot balconelul tau pare un Paradis…asa cochet si aranjat cu gust! Nici macar nu stiu care dintre domnisoare mi-ar placea mai mult! Toate s-au imbracat in straie de sarbatoare, incat am senzatia ca ai organizat un bal mascat pe balconul tau atat de chic 🙂

  Apreciază

 3. Nu e la teme intrebarea mea, dar nu am gasit un email pentru contact :/ Eu incerc sa comand o carte din Romania pentru livrare in R. Moldova si inca nu am gasit nici un magazin online care ar oferi asa servicii. Spuneti-mi, va rog, daca cunosteti vre-un magazin daca ar primi comenzi pe inet si as face livrari in R. Moldova. Multumesc anticipat.

  Apreciază

  1. eu am comandat carti din Ro in Be prin librarie.net 🙂 nu vad de ce nu ar livra in MD. dar ar trebui de cautat un email de contact pe site si de intrebat.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s