Publicat în Monoloage

Bonjour, madame…

Eu ştiu că dacă aş purta rochie decoltată şi scurtă, buze roşii şi cizmuliţe cu tocuri aş găsi bărbaţi cu iniţiativă.

Eu ştiu că dacă aş purta numai rochie decoltată şi buze roşii aş găsi bărbaţi cu iniţiativă.

Eu ştiu că dacă aş purta bluji şi bascheţi roşi în bot, tot aş găsi bărbaţi cu iniţiativă.

Şi mai ştiu, de lunea trecută, că stând zgribulită în parc, sub umbre de soare cu dinţi, cu fularul de două ori şi jumate învălătucit în jurul nasului, în papuci de iarnă şi hanorac cu glugă trasă pe frunte, am şanse să aud un cochet: Bonjour madame! Nu pentru că sunt o femeie de 5 stele sau, hai, o femeie cu luceafăr în frunte (oricum port fes), ci … pentru că mie îmi plac bărbaţii cu iniţiativă. Şi ei simt asta. Probabil.

Mie îmi plac bărbaţii cu iniţiativă, zic. Sunt gata să iert post factum chiar şi pe cei cu harţuiala (ştie Domnul cu cât greu scriu asta ), dar lipsa de iniţiativă, ooh nu, asta nu sunt dispusă nici să tolerez, nici să caut explicaţii. Este, este. Nu-i? Dacă nu e, alelei, să fie atunci vorba lui Eminescu:

Rămâi cu bine, măi Matei,

Rămâi, Matei, cu bine,

S-o pupi în fund pe dumneaei,

Şi amândoi pe mine.

Glumesc, fireşte. La faza pornografică cu pupatul. Ca să pulverizezi aşa emoţii, trebuie să fii măcar pe jumate îndrăgostit. Şi pentru că vine vorba, mi-e greu … cum să zic… nu imposibil, ci … greu să înţeleg o femeie care tânjeşte pe ascuns şi în zadar pentru unul care nu se încumetă să se apropie de ea. Da, natura femeii e paradoxul. O femeie uită greu o relaţiile/iubire care n-a avut loc. Cea care n-a existat, decât în infrastructura complicată a inimii ei unde nici cel mai performant GPS nu răzbate.

În optica mea primitivă, rudimentară şi care pute iute a patchuli din secolul trecut, bărbatul şi iniţiativa sunt sinonime. Scurt, clar şi linear. Fără zigzaguri. Pentru că … nu-i aşa, se întâmplă că şi eu să port pantaloni. Într-un cuplu în care ambii poartă pantaloni, n-ar trebui oare să existe măcar una bucată de purtător de izmană care prin comportamentul său ar da de înţeles că e bărbat? Pentru că, ţţţ ce uşor e să pari bărbat pe lângă o fustă mini şi craci epilaţi. E mai greu să faci o femeie să se simtă ca atare, indiferent de garderoba ei. Şi gradul de epilaţie, deopotrivă.

Eu sunt demodată. Mie îmi plac bărbaţii cu iniţiativă.

Pentru că nu cunosc ceva mai nobil decât un bărbat care nu permite (la timp!) femeii să cadă în umilinţă. Pentru că, vai, cât de umilitor e pentu o femeie să răsfoiască pe ascuns pagini de reviste cu pretenţii psihologice sau cărţi de teapa „Cum să ademeneşti bărbatul?”, „Cinci limbi ale dragostei” şi alte aiureli… bestseller-ice. Că aceste „biblii” ajung să fie vândute în milioane de exemplare … mă înfioară, şi … mă determină să iubesc şi mai legitim bărbaţii cu iniţiativă, care, fie vorba între noi, în unele ţări, se întâlnesc tot atât de des ca urşii panda.

Dacă ar exista mai mulţi bărbaţi cu iniţiativă, nu s-ar mai repezi femeile să cheltuie bani şi timp pe reviste de doi bani, ci pe cărţi înţelepte. N-ar mai pierde timpul pe reţelele sociale în aşteptarea unui nenorocit de like sub poze minuţios retuşate, ci s-ar ocupa de lucruri care aduc plăcere, şi cu ea, minim de dezvoltare personală, scopuri şi ambiţii mai îndepartate de oglindă.

Dacă ar exista mai mulţi bărbaţi cu iniţiativă, nu s-ar mai naşte atâtea iubiri închipuite şi monoparentale. Şi nu, n-ar mai fi avortate iubirile care puteau deveni frumoase.

Mie îmi plac bărbaţii cu iniţiativă. Pentru că… nu mi-e frică să îmbătrânesc printre ei.

Şi dacă într-o luni, cu ger şi soare, stând pe o bancă din parc, încotoşmănată din cap până la picioare, mai aud un cochet Bonjour, madame! de ce n-aş auzi acelaşi lucru şi peste 20 sau 30 de ani?

… pentru că mie îmi plac bărbaţii cu iniţiativă.

Şi ei simt asta.

Probabil.

Reclame

Autor:

destinul unui blog

27 de gânduri despre „Bonjour, madame…

 1. Excelent! Şi mie îmi plac bărbații cu inițiativă..dar ei sunt pe cale de dispariție…sau cel puţin eu nu i-am mai întâlnit, îmi e ca îmbătrânesc așteptând unul din ei. Bărbații moderni se așteaptă să le sari tu în braţe de la o simplă privire pe sub ochi, sau și mai tragic, de la un amărât de like, leșinat la o poză trucată dibaci! Mi-a plăcut tare mult postarea ta. 🙂

  Apreciază

 2. si mie imi plac barbatii cu initiativa. eu unul stiu ca eu is cu initiativa numa daca ma ftiuresc ebati. in alta ordine de idei poate sa treaca shea mai pizdet iamu hot femeie sa-mi ceara un foc si eu sa ma gandesc la cum am pierdut in shah de la shefu meu. adica pohui, is pe jumate barbat (asta clar in acceptiunea ta)

  in alta ordine de idei, eu cred ca daca o femeie isi trage la casa un barbat ebati ce de „initiativ” apu asa di usor cum a sa shi-l traga atat de usor a sa si-l cedeze lu alta pt ca lui initiativa nu-i vine numa cand te vede pe tine „in rochie decoltată şi scurtă, buze roşii şi cizmuliţe cu tocuri” is dohuia fimei pizdoase la noi, asa ca.

  da daca v smysle asa pe o saptamana doua pt vreo 7 calareli apu se poate. numa ca nia ni se pare ca voi pre multe kinouri va uitati. dar eu nu ma pricep asa ca asta o fost doar asa, un semn, pt ca is bine-dispus astazi 🙂

  apropo cineva ma intreba unde o disparut soacra. eu nu stiam. trebuie sa-i arunci linku ista. hai privet di la patsanashi fara initiativa.

  Apreciază

 3. Soacro, in sfarsit am regasit blogul tau. Te citesc de vreo 2 ani dar n-am comentat niciodata. Acuma ii musai sa comentez, de bucurie si de placere.. ca bine le mai zici! 🙂

  Apreciază

 4. poate au ajuns ei fara initiativa pentru ca nio asumam noi prea mult…si nui mai lasam pe ei liberi so faca…pentru caidesconsideram apti din start…iar orice trebuie stimulat..si initiativa tot…mi-aduc aminte multe situatii in care nu am primit nimmik din ce a fost oferit din initiativa barbatilor…si acum cinei de vina???

  Apreciază

 5. E din părinți’n special, cred eu, din curentele apărute din filme, ne unisexizăm, știi drek dar’ntradevăr există fenomenul. Educația cred că e de vină. Îmi povestea bunica din partea mamei că-ntre cele două războaie o făcut școala de fete din Cluj, unde pe lângă materii, le-nvățau să fie sfioase, cum să se comporte cu bărbații, cum să gătească, să se-mbrace, s-aibă grijă de copii etc. Acum? Metrogay epilați, parfumați, fete-agente 007, netiști cu ochii-n cearcăne ce tresar la fiecare zgomot când ies pe stradă etc. Pe altă parte sunt fete cu inițiativă care bagă-n sperieți băieții, e o harababură de nedescris. Îi valabilă ca niciodată vorba: s-o-ntors lumea cu, curu-n sus. Încă, prin ruralul de aici băieții au inițiativă fiindcă părinții îi mai ridică de la calculator pentru a da la porci, găini, să mai taie vreun lemn, mai sunt sărbătorile satelor dar la oraș e… lumea cu, curu-n sus. Educația îi de bai și din sistem și din părinții prea permivisivi în fața trend-urilor pe care le acceptă la copii, „-Ei da, păi tu femeie lasă-l pe copil în pace, îs alte vremuri”… și ia că băiatul va merge pe calea strâmbă ori în cazul fetelor, „-Măi bărbate, da de ce să nu facă fata box, ha?” Și cam așa văd io, cel puțin.
  Bun articol Socriță

  Apreciază

  1. Educația cred că e de vină. Îmi povestea bunica din partea mamei că-ntre cele două războaie o făcut școala de fete din Cluj, unde pe lângă materii, le-nvățau să fie sfioase, cum să se comporte cu bărbații, cum să gătească, să se-mbrace, s-aibă grijă de copii etc.

   Imi pare fantastic, parca e vorba de o alta lume 🙂 cat as da sa discut cu cineva care a trecut prin educatia asta. Cat de greu le este sa vada cu ochii si mintea de odinioara lumea de azi.

   Si in rest, iti dau dreptate 🙂 Aceleasi senzatii.

   Apreciază

   1. Dute mey! Cum a zis si ala dela Pasarea Colibri ce importanta are cum scriiu daca scriu bine sau asa ceva. Ma rog nare importanta. Important era in primu rand ca eu am vrut sa fac o gluma ca nu initiativa vrea ea la un barbat siatunci am zis ca vezi cai scriis initiativa gresit adica nu aia vrei tu de fapt. Da de fapt ce sens are sa explic gluma.

    Apreciază

 6. Initiativele mai difera si ele din perspectiva fusului orar si zonei climaterice:
  1. Azi dimineatza, unul (cu initiativa) n-a mai rezistat si s-a pornit la rosu, iar dupa coltz… you know who, the boys in blue (sau men in black, cum vreti) amenda administrativa si puncte de penalitate;
  2. Saptamina trecuta, inca unul cu initiativa, la clinica, vroia sa treaca fara rand (ati prins si voi faze/timpuri din astea), l-au luat penisonarii la vatra colhozului de striga YABA-DABA-DOOOO!!! mai tare ca Fred Flinstone.

  Exemple ar mai urma, e plina lumea de ele. Paradoxal dar si femeiele inainte erau mai caste, si barbatii erau mai atenti. Acum alte interese/prioritati. Parerea mea. IMHO.

  I’m out. Monitor Going to Sleep…

  Apreciază

 7. Pingback: papuci femei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s